preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Matka Brajše Rašana

 > Naslovnica
Vijesti

DANI ŠKOLE

Autor: Marijano Atanasković, 6. 12. 2019.

Povodom 160. obljetnice rođenja skladatelja, melografa i promotora istarske glazbene baštine, Matka Brajše Rašana čije ime naša škola s ponosom nosi, organizirali smo u sklopu Dana škole nekoliko koncerata i predstavljanje notnog izdanja: Matko Brajša Rašan “Mažurano moja”.
Prvi koncert - u Rock stylu, održat će se 9. prosinca u KuC Lamparni s početkom u 21,00 sat, a nastupit će neki od naših bivših učenika koji su nastavili s muziciranjem u raznim pop i rock sastavima te naši učitelji. Prvi će nastupiti Aerials Duo, nakon kojih će se predstaviti Side Effects, zatim slijede Sick Sheets i za kraj Loell Duinn, sastav s brojnim nastupima na domaćim i inozemnim pozornicama.
U utorak, 10. prosinca, s početkom u 18,30 sati u Maloj koncertnoj dvorani škole, održat će se kraće predavanje i predstavljanje notnog izdanja: Matko Brajša Rašan “Mažurano moja” koju će prezentirati mr. art. Mirjana Grakalić, dr. sc. Ivana Paula Gortan - Carlin i Andrej Bader, mag. hist. Nakon kraćeg predavanja i predstavljanja zbirke, nastupiti će naši bivši učenici koji su nastavili glazbenu edukaciju, na koncertu u Classic stylu.
Tradicionalni svečani koncert povodom Dana škole održat će se u srijedu, 11. prosinca u kinu Labin s početkom u 19,00 sati. Uz naše učenike, kao poseban gost nastupit će i renomirani istarski kantautor Bruno Krajcar.
Pozivamo vas da zajedno proslavimo 160. obljetnicu rođenja našeg Matka Brajše Rašana.
Na svim koncertima ulaz je slobodan.
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Umjetnička škola Matka Brajše Rašana / Aldo Negri 11, HR-52220 Labin / www.us-mbrasana.skole.hr / ured@us-mbrasana.skole.hr
preskoči na navigaciju